2023-2024  ALAN SEÇİMLERİ

2023-2024 ALAN SEÇİMLERİ

ALAN TANITIMLARI 11 -21 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR

ALAN SEÇİMLERİ 22-28 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA ÖĞRECİ VE VELİSİ TARAFINDAN BİZZAT YADA OKULA GELEREK VELİNİN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YAPILACAKTIR

18.09.2023 94

ĞRENCİLERE MESLEK ALANLARININ TANITIMI 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk iki hafta içinde öğrencilerin ders programında yer alan meslek dersleri saatlerinde meslek alanlarına yönelik tanıtım yapılacaktır. Okul yönetimince belirlenecek program dahilinde meslek alanları çerçeve öğretim programları esas alınarak öğrenciler bilgilendirilecek, okulda bulunan atölyeler, kullanılan makine ve teçhizatlar, yapılan üretim ve çalışma alanları anlatılacak, imkanlar el verdiği ölçüde öğrencilere meslek alanları ile ilgili küçük uygulamalar yaptırılacak, öğrencilerin meslekleri tanımalarına yardımcı olacak rehberlik programları uygulanacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Tercih başvuruları çalışma takviminde belirtilen tarihler arasında e-Okul sisteminde ilan edilen tercih kodlarını kullanarak yapılacaktır. Öğrenci ve velisi, öğrencinin öğrenim görmek isteği meslek alanlarının önceliğine göre tercih yaparak e-Okul sisteminde girecektir. Alan tercih başvurularının, öğrenci ve velisi tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılması esastır. Ancak bireysel başvuru yapamayanların EK-1 formu doldurarak imzalı şekilde okul yönetimine çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde vermesi ya da göndermesi durumunda veli adına okul yönetimince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir. AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebilecektir. Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda yerleştirileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapmasının lehine olacağı hususunda bilgilendirme yapılacaktır.

AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları çalışma takviminde belirtilen tarihte ilan edilecektir. AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları ile okul yönetimince yapılan dala yerleştirme işleminin sonucu https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır.

18-09-202318-09-2023